fbpx

Vindkraftverk för lantbruk och företag

Vindkraftverk för lantbruk och företag

Scope

Vindkraftverk för en bättre miljö

Många känner idag till att man använder sig alltmer av vinden som energikälla med hjälp av smarta vindkraftverk.

Det vanligaste är att man köper miljövänlig el som kommer från både vind, sol och vatten.

År 2020 räknade man att det finns 4363 vindkraftverk spridda över hela Sverige.

Det kanske inte alla känner till, är att man även kan skaffa sig ett eget vindkraftverk.

windturbine

Installera eget vindkraftverk och köpa smarta reservdelar

Ett eget vindkraftverk passar perfekt till sommarstugan, lantbruket eller eller villan! När man som privatperson köper ett vindkraftverk, brukar det handla om småskaliga vindkraftverk på cirka sex meters höjd om det är till ett privathus.

Gäller det en större verksamhet som energiförsörjning till ett större eget lantbruk, kan man låta installera vindkraftverk på 18, 24 eller 30 meters höjd.

Ju större rotorblad desto mer energi. Att skaffa sig ett vindkraftverk gynnar miljön och är ett klokt och jordsmart alternativ.

Det finns en del regler när man köper ett vindkraftverk som man ska tänka på.

Det första man ska ansöka om är ett bygglov och man ska också tänka på att vindkraftverket har en godkänd ljudnivå, samt bland annat att effekten räcker till hela hushållet eller verksamheten.

Att köpa ett vindkraftverk kan vara lika viktigt som att köpa smarta reservdelar från

Rembutiken

där man finner allt från drivremmar till andra viktiga reservdelar. Många maskiner kan behöva drivremmar, som motorsågar, gräsklippare, snöslungor och många andra maskiner.

Fördelar och vad man ska tänka på

Bosätter man sig ute i skärgården på en liten ö där det inte finns el dragen, är det perfekt att skaffa sig ett eget vindkraftverk! Fördelen är att vindkraftverket kan driva hela husets energi utan att man behöver några dragna ledningar från land.

Detta möjliggör boende på platser där man annars skulle riskera att vara helt utan el. För att man ska få el levererad krävs dock att man har en godkänd anslutning till det vanliga elnätet, samt att de bolag man väljer godkänner den egna vindkraften.

Att installera ett eget vindkraftverk ligger i kostnad mellan 26 000 kronor och 60 000 kronor. När man skaffar sig ett eget vindkraftverk, bör man tänka på att satsa på en bra turbin som hellre kostar mer men är av hög kvalitet.

Det är även smart att titta på verk som är uppsatta i drift, bara köpa av de som har erfarenhet, samt att turbinen har en låg ljudnivå.

Placeringen är mycket viktig för optimal vindeffekt och ofta kan företag som installerar, hjälpa till med tips och råd.

Att satsa på ett eget vindkraftverk kostar en del och det kräver noggrann planering, men när man väl har ett eget vindkraftverk som är placerat rätt, får man billig energi och bidrar till en lite bättre värld!

Du kan alltid kontakta oss via vårat formulär eller ta kontakt med oss på Facebook

Vätgasanläggning & vindkraftverk